SOKERIRUO'ON TÄRKEÄT AINEETLöydetty täysruokosokerista (Japani, Saksa, Ranska, Sveitsi)Kalsium, rauta, magnesium, mangaani, sinkki, fluori, kromi, kalium, piihappo ja fosfori. Tärkeitä mineraaliaineenvaihdunnalle (A. Vogel)Sokeriruo'on vitamiinit ovat:(A) B1, B2, B3, B6, Pantoteenihappo (E) Vitamiinien tehtäviä:A = Näkö, silmät, iho, limakalvot, kasvu.
Mineraalien ja hivenaineiden tehtäviä:Kalium: Hermoston ja lihastentoiminta, sydämen toiminta (rytmi), munuaisten toiminta, elimistön pH (säätelee happo- emästasapainoa). Magnesium: Hermoston ja lihasten toiminta, suojelee soluja yhdessä kaliumin kanssa natriumin eli suolan tuhoilta. Kromi: Verensokerin aineenvaihdunta ja psyykkinen tasapaino. Sinkki: Lisää entsyymien hiilidioksidin kuljetusta. Geenien muodostus, valkuaisaineiden muodostus, insuliinin toiminta. Lisää vastustuskykyä. Rauta: Veren ja lihasten väriaineen muodostus. Panamerikan terveysorganisaation mukaan Täysruokosokeri eroaa koostumukseltaan ja valmistustavaltaan suuresti teollisesti valmistetuista sokereista. |